Velociti not starting

Post Reply
Noelin26
Enlisted
Posts: 1
Joined: Thu Sep 12, 2019 6:56 am

Velociti not starting

Post by Noelin26 » Thu Sep 12, 2019 7:00 am

Howsit guy's, i have a 2006 velociti 1.6i, she swings but refuses to start, I tested the plug that fits to the fuel pump and there isn't any power going through, i have checked the normal fuse box on the driver's side and all seems to be fine,
Any idea what could be the problem?
Storm Huxham
Enlisted
Posts: 2
Joined: Thu Sep 12, 2019 7:25 am

Re: Velociti not starting

Post by Storm Huxham » Thu Sep 12, 2019 7:32 am

HI Guys
i have a different problem - my car starts perfectly everyday but when she stands for more than two days the car sounds like it has a flat battery. you kick start the car and it has no problems turning over. i have replaced the battery in the car as well as the positive and negative cables on the battery. Any ideas why this happens and how i can prevent it from happening again ?
i have a golf MK1 2007 velociti

thanks
User avatar
chucker02
Captain
Posts: 2760
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:45 pm
Car Make: VW
Car Model: Citi ADY
Location: Bloemfontein

Re: Velociti not starting

Post by chucker02 » Thu Sep 12, 2019 8:02 am

Noelin26 wrote:
Thu Sep 12, 2019 7:00 am
Howsit guy's, i have a 2006 velociti 1.6i, she swings but refuses to start, I tested the plug that fits to the fuel pump and there isn't any power going through, i have checked the normal fuse box on the driver's side and all seems to be fine,
Any idea what could be the problem?
Hey, please check the fuel pump relay. Its under the steering wheel. There are 2 relays down there. One for the wipers and one for the fuel pump. They always get water somehow and stops working
Current:

2003 Audi A3 1.8t

Ex:

2007 Citi golf. ADY with Spitronics 60-2, Brospeed 4-2-1 branch, Poly mounts and coilies. CCBB Limited edition

Rides Thread: http://vwclub.co.za/forum/viewtopic.php?f=11&t=183329

2002 Citi golf. ADY engine with GW carb, Viper 4-2-1 branch, 282 estas cam, 57mm freeflow, GW delarey big brake kit and GW delarey gearbox mounting.

Rides thread: http://vwclub.co.za/forum/viewtopic.php?f=11&t=157603

1971 VW beetle, my first love
User avatar
chucker02
Captain
Posts: 2760
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:45 pm
Car Make: VW
Car Model: Citi ADY
Location: Bloemfontein

Re: Velociti not starting

Post by chucker02 » Thu Sep 12, 2019 8:03 am

Storm Huxham wrote:
Thu Sep 12, 2019 7:32 am
HI Guys
i have a different problem - my car starts perfectly everyday but when she stands for more than two days the car sounds like it has a flat battery. you kick start the car and it has no problems turning over. i have replaced the battery in the car as well as the positive and negative cables on the battery. Any ideas why this happens and how i can prevent it from happening again ?
i have a golf MK1 2007 velociti

thanks
Hey, something is busy draining your battery, either a tracker unit or something that is not turning off
Current:

2003 Audi A3 1.8t

Ex:

2007 Citi golf. ADY with Spitronics 60-2, Brospeed 4-2-1 branch, Poly mounts and coilies. CCBB Limited edition

Rides Thread: http://vwclub.co.za/forum/viewtopic.php?f=11&t=183329

2002 Citi golf. ADY engine with GW carb, Viper 4-2-1 branch, 282 estas cam, 57mm freeflow, GW delarey big brake kit and GW delarey gearbox mounting.

Rides thread: http://vwclub.co.za/forum/viewtopic.php?f=11&t=157603

1971 VW beetle, my first love
Storm Huxham
Enlisted
Posts: 2
Joined: Thu Sep 12, 2019 7:25 am

Re: Velociti not starting

Post by Storm Huxham » Fri Sep 13, 2019 11:01 am

Hi Chucker02
thanks for the feedback - i have removed the aftermarket central locking and alarm system. - i dont have a tracker in the car at the moment.
the cab light is not on and removed the globe, the radio face is off. so im really lost here.
could it maybe be the fuel pump not switching off properly, i cant think of anything else that could cause this problem.
do you know a good auto electrician around the alberton area ?
Post Reply