Oil pressure sensor location

Post Reply
Blertie
Enlisted
Posts: 31
Joined: Thu Oct 03, 2013 8:23 am
Car Make: Nissan
Car Model: Sentra 200GSI
Location: Johannesberg

Oil pressure sensor location

Post by Blertie » Thu Jul 12, 2018 6:37 pm

Hi guys

I’ve searched all over maybe one of the knowledgeable people can guide me.

I can’t seem to find the oil pressure sensor on my cross polo 1.6tdi 2011

If anybody can point me to the location it would be really appreciated


Sent from my iPhone using Tapatalk
User avatar
Deranged_9n3
Darth Vader
Posts: 5523
Joined: Thu Dec 23, 2010 11:48 am
Car Make: VW
Car Model: Polo 1.9TDI Sportline
Membership No: 1639
Location: Montana Park
Contact:

Re: Oil pressure sensor location

Post by Deranged_9n3 » Thu Jul 12, 2018 10:17 pm

No idea on the new Polo’s but on my ‘05 TDi it sits on the oil filter housing where the oil filter drops in. Sits at the bottom on the right hand side when you stand infront of the vehicle. Hope it helps bru
Tiguan Track & Field 4Motion

19” OZ Superturismo l Airlift Performance l 63mm Downpipe and DPF Delete l PD-Tuning Stage 2

Polo 9n3 TDi

GTB2260VZK l 76mm Stainless DP and FF l FMIC + Stainless Boost Pipes l Nitrous l PD-Tuning Stage 3 l Projector Headlights l 17” Cross Polo wheels l Tuning Art Coilovers l G5 GTi Steering Wheel

GTB2260VZK
13.2 1/4mile @ ODI

Image
Loud 'n Low, Rollin' Coal
Blertie
Enlisted
Posts: 31
Joined: Thu Oct 03, 2013 8:23 am
Car Make: Nissan
Car Model: Sentra 200GSI
Location: Johannesberg

Re: Oil pressure sensor location

Post by Blertie » Fri Jul 13, 2018 2:32 pm

Ok I found it. Sits at the back of the motor, on the right side if you looking at the car. You need to remove the air box and a bracket to get to it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MSD
Enlisted
Posts: 12
Joined: Tue Sep 19, 2017 2:30 pm

Re: Oil pressure sensor location

Post by MSD » Thu Aug 02, 2018 8:34 am

I replaced the pressure switch. Turns out the sump level sensor was faulty and it turned the oil light on every 100km after opening the bonnet.

removed the sump and oil. cleaned it all up. put in the new sensor and it never put the light on again.
Post Reply