Dash cluster showing 'immobiliser active'

zukilemazaleni
Enlisted
Posts: 2
Joined: Sat Apr 29, 2017 8:43 pm
Contact:

Dash cluster showing 'immobiliser active'

Postby zukilemazaleni » Sat Apr 29, 2017 9:03 pm

Howzit guys, i got an mk5 gti 2008 model and my problem.with it is that when it feels like not starting it just doesn't and on the dash it shows 'immobiliser active' and after a while maybe an hour or two it eventually starts, what could be an actual reason for that? Thanx guys!Image

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Howie-WP
VWCSA Member
Posts: 13052
Joined: Mon Jul 29, 2002 11:45 am
Membership No: 2033
Location: Cape Town, SA
Contact:

Re: Dash cluster showing 'immobiliser active'

Postby Howie-WP » Sun Apr 30, 2017 6:56 pm

Maybe it is something to do with the key recognition thing surrounding the ignition? Try and get it scanned with VAGCom, for errors. You try spare key?

User avatar
panic-mechanic
Panic's Place
Posts: 23916
Joined: Mon Jul 29, 2002 9:08 am
Membership No: 79
Location: Benoni, putfontein.
Contact:

Re: Dash cluster showing 'immobiliser active'

Postby panic-mechanic » Sun Apr 30, 2017 7:05 pm

yes key or key reader issue.
Stephan van Tonder - Jhb - Putfontein Benoni
'07 Audi S6 V10 - beast !!!!!
'05 Audi A6 3.0L TDI Avant
'07 Audi A4 2l TDI
'95 Audi 90 coupe quattro
'13 VW CC 2l tdi (repair project)
'05 Touareg v10

Perfect Power dealer. I do dyno tuning.

zukilemazaleni
Enlisted
Posts: 2
Joined: Sat Apr 29, 2017 8:43 pm
Contact:

Re: Dash cluster showing 'immobiliser active'

Postby zukilemazaleni » Sun Apr 30, 2017 10:22 pm

Thanx guys, other thing inhave notice also and i am.not sure if it might be weather related, when it's hot or warm weather outside and my dash board become exposed to sun, it won't start at all but after the sunset and the dash is bit cooled out it eventually starts...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Return to “General Tech Discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 59 guests