New dashboard - indicators not working!

Post Reply
User avatar
marnus
Cadet
Posts: 364
Joined: Wed Jun 23, 2010 3:46 pm
Membership No: 1975

New dashboard - indicators not working!

Post by marnus » Mon Dec 05, 2011 8:21 pm

Does somebody know of a good auto electrician in the Pretoria -Jburg area.

All of the following does not work

indicators
hazards
fuel gauge
temp gauge

Did chance the hazards unit with no luck, my hazards unit does work in another new spec dash golf. I did check all the fuses and earth wires. I even installed a complete 2nd hand loom. I'm out of ideas.

Can it be 1 of the plastic computer boxes!!

Hope somebody can help. Don't want to see vw wiring loom wires for the next 10 years. :bang: :bang: :bang: :bang:
User avatar
araf69
VWCSA Member
Posts: 1309
Joined: Wed Jan 02, 2008 12:36 pm
Car Make: VW
Car Model: 2008 MK5 GTi DSG
Membership No: 1739
Location: Cape Town

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by araf69 » Wed Dec 07, 2011 10:44 am

Must check out the Bordnetz box behind cluster maybe water went there. IIRC. Another 1 cost about 350.
my rides thread : https://www.vwclub.co.za/forum/viewtopi ... 1&t=138629

2008 mk5 gti - Stealth Tuned
Ex 2005 velociti 1.6i
Ex 92 nissan 200sx 133 hp atw
Ex 85 mk1 ABF on ats cups - 122kw 198nm atw
Ex 04 2.0i ADY citi on BBS - 15.8s 1/4mile
Ex 00 Citi 1.6i 272cam TDi wheels
Ex 02 mk4 gti 19s RS6 wheels
Ex 95 uno turbo
Ex 84 mk1 2 door GT
Ex 92 uno turbo - 116 kW 222nm atw
User avatar
Stompie
Boostleak Guru
Posts: 20181
Joined: Thu Jun 23, 2011 8:53 am
Car Make: VW POLO
Car Model: 07' GTI 9n3
Membership No: 1843
Location: East Rand

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by Stompie » Wed Dec 07, 2011 10:51 am

maybe something is wrong with the new dash??
Image
BMW 120D E87
Ex: 07' Polo GTI 1.8T Rides Thread Here
User avatar
marnus
Cadet
Posts: 364
Joined: Wed Jun 23, 2010 3:46 pm
Membership No: 1975

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by marnus » Wed Dec 07, 2011 6:41 pm

I also thought it was the bordnetz box. It is the black plastic box. R350 is that the price from vw. I don't think it is the dashboard because the indicators and hazards did work before.
User avatar
g60 golf
Moderator
Posts: 3993
Joined: Tue Jul 18, 2006 6:51 pm
Membership No: 388
Location: jhb

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by g60 golf » Thu Dec 08, 2011 6:44 am

All those items are controlled through the boardnetz unit.Remove the plugs from it and check the power supply earths and the pins that they not damaged.
G60 16V GOLF

WHAT WE LEAVE BEHIND IS NOT AS IMPORTANT AS HOW WE LIVED.

IT IS NOT UNSAFE IT IS OLD SCHOOL!!!!!!!!!

ALDO IS THE MAN WITH A GUN.
THATS HOW WE ROLL [SAINT-J]
GTS KNOWS HOW TO MAKE A STICKER.
User avatar
marnus
Cadet
Posts: 364
Joined: Wed Jun 23, 2010 3:46 pm
Membership No: 1975

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by marnus » Mon Dec 12, 2011 7:20 am

Is it the black box with the 2 plugs. I went to volkswagen just to make sure and on their systems the description of the box is " central locking and airbag". Is this just the description on their system or does this control everything.
User avatar
Scatman
General
Posts: 9440
Joined: Wed Aug 06, 2008 1:37 pm
Car Make: BMW
Car Model: 320d Msport
Membership No: 1773
Location: Magalieskruin, Pretoria

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by Scatman » Mon Dec 12, 2011 9:09 am

marnus wrote:Is it the black box with the 2 plugs. I went to volkswagen just to make sure and on their systems the description of the box is " central locking and airbag". Is this just the description on their system or does this control everything.
I think mine has some brown in it, but it's the little box that sits right behind your cluster...
Current:
2008 BMW 320d Msport Auto
Ex:
2006 Audi A3 2.0T
2006 BMW E90 330d Manual
*Click here*
2006 Sportline
*Click here*
Mk4 Jetta TDI - 79wKw, 256Nm atw @KAR
*Click here*
Margaret - '75 Audi 80 Restoration Project
*Click here*
2005 1.4i Citi Golf
*Click here*
User avatar
Scatman
General
Posts: 9440
Joined: Wed Aug 06, 2008 1:37 pm
Car Make: BMW
Car Model: 320d Msport
Membership No: 1773
Location: Magalieskruin, Pretoria

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by Scatman » Mon Dec 12, 2011 9:16 am

Looks like this:

Image

Image
Current:
2008 BMW 320d Msport Auto
Ex:
2006 Audi A3 2.0T
2006 BMW E90 330d Manual
*Click here*
2006 Sportline
*Click here*
Mk4 Jetta TDI - 79wKw, 256Nm atw @KAR
*Click here*
Margaret - '75 Audi 80 Restoration Project
*Click here*
2005 1.4i Citi Golf
*Click here*
User avatar
marnus
Cadet
Posts: 364
Joined: Wed Jun 23, 2010 3:46 pm
Membership No: 1975

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by marnus » Mon Dec 12, 2011 4:49 pm

Cant think that, that is the boardnets box. Isn't that the stcm that replaced the tci unit on the newer models or transporter box. Because both of my looms dont have extra plugs for that unit and i don't have that unit in my car, and my indicators and hazards did work before.

Isn't this the boardnetz box because I only have this box in my car.

Image

Image
User avatar
marnus
Cadet
Posts: 364
Joined: Wed Jun 23, 2010 3:46 pm
Membership No: 1975

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by marnus » Tue Dec 13, 2011 10:22 am

Can anyone confirm if this is the correct box. Don't wanna buy the incorrect box.
User avatar
marnus
Cadet
Posts: 364
Joined: Wed Jun 23, 2010 3:46 pm
Membership No: 1975

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by marnus » Tue Dec 13, 2011 10:08 pm

Got a new boardnetz box for R300. Thanks for the the info guys! Everything is working like a charm. Except for the rev counter. Any idea how to connect your oem rev counter through dicktator.
MrNurv1130
Enlisted
Posts: 3
Joined: Sun Jul 22, 2018 5:41 pm

Re: New dashboard - indicators not working

Post by MrNurv1130 » Sun Jul 22, 2018 6:01 pm

good day guys


please help a bro out,am looking for cluster box for my mk1 velocity for the indictors,fuel and temperature gage.

thanks in advance
User avatar
PapaJo
Lieutenant-Colonel
Posts: 4890
Joined: Sat Apr 10, 2010 8:01 pm
Car Make: VW
Car Model: '16 Golf 7R, 86 Caddy 16V ITBs
Membership No: missing
Location: Vaal Triangle SA or Vitoria Brazil

Re: New dashboard - indicators not working!

Post by PapaJo » Mon Jul 23, 2018 12:00 am

marnus wrote:
Tue Dec 13, 2011 10:08 pm
Got a new boardnetz box for R300. Thanks for the the info guys! Everything is working like a charm. Except for the rev counter. Any idea how to connect your oem rev counter through dicktator.
Connect Dicktator pin 4 blue/black wire to the centre wire (signal) on the distributor plug going back to the ecu.
Post Reply